Hvad kæmper vi for?

Forventninger II (læs også Forvetninger I)
Tre andre realistiske forventninger for helt almindelige kristne

I den seneste blogpost skrev jeg, at vi har brug for at komme i sync med det, Bibelen fortæller os: At det kommer til at gøre ondt. At der ikke er nogen grund til at miste modet eller gå i panik.

Men hvis jeg stoppede dér, ville jeg bare have appelleret til stoicisme: Accepter lidelsen med ophøjet mine!

Og det er jo ikke kristendom. Kristendom er noget andet og mere.

Der er jo en grund til, at vi kan bære de hårde forventninger og presset fra omverdenen, og den grund ligger ikke i os. Den ligger i en person. I hans ord, hans liv og hans løfter:

1. Forvent glæde

Jesus siger ikke bare, at vi skal bide tænderne sammen, når modgangen rammer. Han siger, at vi skal regne det for en sejr, for glæde. At vi er ‘salige’, når folk håner og forfølger, lyver og bagtaler os (Mt 5,11).

Det er både en objektiv sandhed: Et tegn på, at vi er i sync med vores Mester. Men det er også udtryk for en dyb, urokkelig glæde, der kan ligge som en sikker puls nedenunder smerte, tvivl og sorg.

En glæde over at være en del af noget større.

En glæde over at gå i Jesu fodspor, i hans navn og i hans kraft.

En glæde over Guds glæde over os.

En glæde over at vide, at det onde, som sker lige nu, kommer til at slå Satan tilbage i hovedet med 120 km i timen. At Gud vil bruge det til bedste for os og for alle, som elsker ham (Rom 8,28).

2. Forvent løn

I lutherske ører lyder ‘løn’ lidt katolsk. ‘Problemet’ er bare, at Jesus selv taler om det igen og igen (f.eks. Mt 5, 12)!

For lige som han ønskede at ruste os ved at give os realistiske forventninger, når det gjaldt modgang, ville han ruste os ved at give os realistiske forventninger, når det prisen, belønningen.

Hvad er det for en ‘løn’? Det giver Guds ord flere billeder på. Personligt holder jeg mest denne: At få mennesker med mig hjem til Far.

Jeg er (alt for) glad for både penge og ære, desværre. Men når jeg reflekterer lidt dybere, kan jeg simpelthen ikke forestille mig en større løn end at ankomme med toget til den nye jord og blive modtaget på perronen af Jesus, min kone og mine børn, mine venner, mine kolleger – samt en hel masse andre, som jeg ikke kender, men som Gud har brugt mig til at få med hjem til festen hos ham …

Det er alt sammen takket være Jesus, yes, men jeg har fået lov at være med! Dét er min løn.

3. Forvent sejr

Og så er der en ting mere, jeg glæder mig til: At se Satan, den store tabernar, blive styrtet ned i helvede, hvor han hører hjemme.

At se kilden til al ondskab, lidelse og bespottelse blive ydmyget, brændt, udslettet for aldrig nogensinde at kunne vende tilbage.

Det bliver en fest! Og fest er i sidste ende, hvad kristen tro og efterfølgelse handler om …

Sejr og fest. Det er det, vi kæmper for – i kantinen, over hækken, på nettet.

Vi kender kampens resultat. Det kan vi regne med. Go’ kamp!

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights