Hjælp

Hvad skal jeg gøre helt konkret…? Læs brevet til en god præst!

Hej præst

Allerførst vil jeg gerne takke dig for, at du vil være ’hyrde’ i vores lille menighed. Jeg synes, du gør det rigtigt godt!

Tak også for, at du er så klar i det, du siger og skriver på de sociale medier. Også om Pride, Black Lives og alt det andet. Vi har virkelig brug for nogle, der kan gennemskue, hvad der foregår, og tale klart om det.

Det, jeg vil høre, er, om du også vil komme ind på, hvad vi helt præcis kan sige og gøre, når vi selv får det helt ind på livet?

Min bror sprang for nylig ud som homoseksuel. Det kom ikke som nogen stor overraskelse for mig, men det er alligevel først nu, at det bliver sagt højt – og diskuteret. Han er ’kristen og bøsse’, som han selv siger, og han er afklaret.

Jeg er ked af det og forvirret og aner ikke, hvad jeg helt konkret kan gøre eller ikke gøre, sige eller ikke sige. Jeg elsker ham, og det sidste, jeg ønsker, er at støde ham væk fra troen og fra mig.

Jeg kan finde en del på nettet, men det handler mest om, hvad der er rigtigt, ikke så meget om, hvad man helt konkret kan gøre eller sige. Ikke på dansk i hvert fald. Det virker heller ikke til at være noget, nogen i kirken har lyst til at tale om. Selv om der må være en del, der oplever noget lignende for tiden?

Det var det samme, da mine forældre gik fra hinanden for nogle år siden. Det var, som om folk blev flove, bare de så os. Det gjorde det svært at være i kirken. Og jeg vidste ikke, hvad jeg kunne gøre, da de begyndte at tale om, at de ville gå fra hinanden.

Det kunne også være rigtigt rart at høre eller tale lidt om.

Jeg har også tænkt en del over det, du siger, med at vi lever i en efterkristen tid. Du har sikkert ret. Du har jo studeret meget længere tid end jeg. Men jeg kan mærke, at jeg mister modet, når jeg hører sådan noget. Som om vi lige så godt kan give op, for toget er kørt allerede.

Jeg tror, vi, som er unge, har brug for at tro på, at det nytter noget. At der ligger noget godt foran os.

Måske kunne du sige noget om det, please?

Nå, det var en længere smøre. Håber, du forstår, hvad jeg mener. Glæder mig til på søndag

Kh

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights