Gymnasieveninden og hadprædikanter

En liste over hadprædikanter. Urovækkende tanke, efter at have boet under himmelstrøg hvor mine kristne venner var på sådanne lister.

Gymnasieveninden

Min elskelige gymnasieveninde havde en liste bagerst i sin kalender, hvor hun havde noteret alle mine forkastelige holdninger. Klassisk kristen overbevisning vækker nogle gange modstand. Når hun så trængte til at rase lidt derhjemme, bladrede hun om på sidste side – og rasede. Det grinede vi meget af. Sammen.
Vores venskab trivedes i uenighederne, fordi vi ville hinanden det godt.

Listen

Det er ikke svært at forestille sig venindens liste i hænderne på en, der ville mig det ondt. En, der så mine middelalderlige holdninger som en trussel, fordi uenighederne blev fejltolket som had. En, der havde tilpas indflydelse til at handle på denne tilsyneladende trussel. Når nu listen over hadprædikanter findes, hvilket regeringen arbejder frem mod, kan den vel udvides over tid eller i forbindelse med nye enkeltsager i medierne. I dag er fokus på imamerne. Hvilken retning vender blikket i morgen? Efter næste valg? Om 15 år?

Hædersbevisning

Hvordan ville mit liv og muligheder se ud, hvis jeg stod på en sådan liste? Formodentlig udmærket. Mine udenlandske venner trives i hvert fald, mens andre noterer deres navne. De har mistet deres offentlige anerkendelse, familierne mærker presset og mange ting er besværliggjort for dem. Jeg skal være den sidste til at idyllisere deres situation, men de ser det selv som en hædersbevisning. De bliver bekymrede, når presset virker aftagende. For “forfulgt bliver alle, som vil leve et gudfrygtigt liv i Kristus Jesus” (2. Tim. 3,12)

Boomerang

Nu skal der ikke gå paranoia i den. Prædikanter har fremragende kår i Danmark. Min indre modvilje mod at prædike Kristus er klart større end samfundets ydre modvilje. Men det bekymrer mig, at vi nu skal lave lister over forbudte prædikanter. Dels fordi jeg holder af åndsfrihed. Dels fordi vi risikerer at få boomerangen i nakken lidt senere. Det er ikke det værste, der kan ske for os. Men jeg foretrækker at stå på gymnasievenindens liste, netop fordi jeg kan prædike frit.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights