Gud kan nøjes med mindre

Gud behøver ikke vores duelighedskrav og spektakulære ideer for at møde os på sommerstævnerne.

Måske har du, som jeg, været på bibelcamping i år. Men hvor finder jeg egentlig det møde med Gud, som jeg har brug for?

Jeg er selv kæmpe fan af bibelcampings. Mine børn har efterspurgt det hele året – og jeg klager bestemt ikke over, at de hungrer efter kristne børnemøder, nye venner, snobrød og hoppeborg. Min mand og jeg oplever det ligeledes som en tiltrængt retræte fra hverdagen. Det er helt sikkert en tradition, der er kommet for at blive i vores familie.

I år var der også en anden tanke, der tog form, sammen med glæden over sommerens begivenhed: En bekymring over, hvordan vi, også i vores forskellige stævne- og bibelcampingkulturer, skelner mellem det som er godt og givende, og det som er afgørende nødvendigt.

Nogle steder kan man få fornemmelsen af, at det, der skal trække folk afsted, er storslået lovsang, talere med træfsikker retorik og et udbredt renomme, et væld af eftermiddagstilbud så man aldrig keder sig, brølende koncerter til ungdomsgenerationen og selvfølgelig børnemøder med krudt og kulør. Med andre ord – underholdning.

Men her er formaningen: Bibelcamping for store og små handler om, at møde Bibelens Gud gennem forkyndelse, det kristne fællesskab og sabbatshvile. Alt det andet er skønt, men kan altid undværes.

Andre steder kæmper man med at holde gejsten oppe. Tilslutningen falder måske, og det er svært at finde frivillige kræfter der vil skabe fornyelse, og bære med på, at bibeholde den mindre, lokale bibelcamping.

Her er opmuntringen tilsvarende: Bibelcamping for store og små handler om at møde Bibelens Gud gennem forkyndelse, det kristne fællesskab og sabbatshvile. Alt det andet ville være skønt, men I behøver det ikke.

Gud kan nøjes med mindre. Han behøver ikke vores duelighedskrav og spektakulære ideer for at møde os på sommerstævnerne. De er nærmere en forhindring for, at vi ser, at hans gavmildhed, nåde og vækst altid er en ubetinget gave. Vi må derfor lade os afsløre af Gud, når vi gemmer os bag vores egne præstationer, så Kristus kan træde frem og oplyse scenen, også i sommerferien.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights