Gør som Jeremias – stil dig i portene

Denne blog er særligt til dig, som kender til det at blive lagt vanskelige, prøvende og måske hårde ord på sinde til dine medkristne, og hvis liv måske også vidner om en Gud, der taler med store bogstaver på den ene eller anden måde.

Det får dig ofte i modvind blandt dine egne. De tager dig ikke seriøst, de bliver trætte af at høre på dig, de anklager dig for mangt og meget. Det kan være svært at fortænke dem i. Du er også til tider ret træls at høre på. Men det ændrer ikke ved opgaven, du har fået.

Find megafon og udholdenhed frem

Jeremias var isoleret. Ikke engang en familie måtte han stifte. Han måtte hverken sørge eller feste. Man vendte øjne ad ham. De fandt ham yderst utilpasset og arrogant. For hvad bildte han sig ind. At tale til dem om omvendelse og dom – selveste Guds folk!

På trods af en ulidelig situation uden udsigt til forandring ledte Herren ham til portene; der hvor knudepunkterne for gunstig kommunikation fandtes; der hvor folket færdedes i det daglige:

Han stillede sig i porten til templet for at formane til et liv i lydighed. De kom for at tilbede Gud og bringe ofre, men deres ord var ikke i overensstemmelse med deres handlinger, og det vakte Guds vrede (Jer.7).

Han stillede sig i portene, hvor både kongen og Jerusalems indbyggere gik igennem, for at formane til at holde sabbatten hellig (Jer.19).

Jeremias fandt med andre ord megafon og udholdenhed frem. Mon ikke hans stemme har runget frygtelig højt og irriterende, dér i genklangen fra portene. Dag ud og dag ind.

Spids ørerne

Vi ved, at Gud er kærlig, fordi han er hellig. Men måske ser du en kristen kultur omkring dig, hvor denne hellighed er blevet ufarlig. Anger og omvendelse passer ikke godt ind i måden at være kristne på. Det bliver lidt i den tunge ende. Der er ingen gudsfrygt – men så bliver kærlighed en flad affære.

Gud ved, at vi forfalder til dette. Derfor sender han igen og igen mennesker, der, som Jeremias, skal vække de kristne fra frafaldets søvn. Ikke med samme åbenbaringsmæssige autoritet som GTs profeter, men dog i den samme ånd.

Jeremias’er træder også ved siden af, og en Jeremias har selv Jeremias’er i sit liv. Det er vigtigt.

Men gør frimodigt som Jeremias, når Gud lægger det på dit hjerte: Stil dig i portene til menighederne, lederne, driften, de sociale medier, festerne, familierne og alt det andet, og sig det, så det kan høres, når Gud kalder sit folk til omvendelse!

Måske skal vi andre overveje at spidse ørerne en ekstra gang.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights