Fostre og flygtninge er usynlige

Disse yderste udstødte, som ikke har nået vores tidsgrænser og geografiske skel, har vi placeret i et ikke-mands-land. Vi vender det blinde øje til og lader som om, de ikke er der

De er i ikke-mands-land, indtil de når grænsen ved 12 uger / EU.
Efter disse grænser tilkender vi dem visse rettigheder, men inden da findes de ikke rigtigt for os.
Vi kan nemlig ikke se dem, de yderste udstødte, fostrene og flygtningene. Maven er flad, og ingen går på motorvejene. Derfor har vi fundet os til rette med, at når de ikke kan ses, findes de nok ikke i praksis.

Det blinde øje

Disse yderste udstødte, som ikke har nået vores tidsgrænser og geografiske skel, har vi placeret i et ikke-mands-land. Vi vender det blinde øje til og lader som om, de ikke er der. Lad Libanon, Tyrkiet og Libyen om at skabe de umenneskelige flygtningelejre – så slipper vi. Stik dem en Euro, hvis de brokker sig. Lad jordemødre og læger klare de problemer, som fostrene skaber. Når livmoderen har “kvitteret” (det kaldes det faktisk!) for sin abortpille, har karrieresamfundets Endlösung igen vist sit værd.

 

Synlighed

Er øjnene mon blændet af vores sekulære samfunds præmisser? Hvis jeg ikke kan se eller mærke det (helst dagligt), så findes det ikke for mig. Jeg handler ud fra det, jeg kan se, måle og mærke. Mine værdier og beslutninger dannes i samspil mellem mig selv og mine mærkbare omgivelser. I det regnestykke tæller Gud ikke, for han er også usynlig.

Gud der ser

Men Gud er lige så virkelig som fostret og flygtningen. Han ser både os og dem, selvom vi ikke ser ham. Derudover har Gud sin kirke. Kirken er Guds synlige krop på jorden, og han sender os på knæ og i kamp for de usynlige udstødte.

Hvordan åbner man et blindt øje?

  • Med hvad du er og har.
  • Med bøn. Kast dig ind i den usynlige kamp mod myndigheder, verdensherskere og ondskabens åndemagter. Seriøst! Vi snakker ikke Harry Potter, men en virkelighed, der er lige så ægte som din navle. Du kan bare ikke se den. Og bønnens våben er fjenderne overlegent.
  • Med økonomisk støtte til de organisationer, som arbejder i de udstødtes “nærområder”. Organisationer, som støtter og udruster nødhjælpsarbejdere, sundhedspersonale og beslutningstagere i kampen for at synliggøre disse udstødte.
  • Med din popularitet. Flygtningekampen koster endnu ikke så meget popularitet, men abortkampen koster. Siden abortens frigørelse har flere end 600.000 fået foretaget en abort. Det betyder, at vi ikke bare bliver alment upopulære, når vi stiller os på fostrenes side. Vi anklager direkte 600.000 x forældre og pårørende for at dræbe deres egne børn. Det gør man ikke ustraffet. (Af samme grund håber jeg inderst inde på få læsere af dette blogindlæg.)
  • Med din krop? Måske skal din krop selv engageres i denne kamp?

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights