Facebook og Nordkorea

Nordkorea er kendt for at begrænse ytringsfriheden. I Vesten er Facebook godt på vej til det samme.

Tankepoliti og sindelagskontrol kommer nemlig til at ramme os med hidtil uset kraft i de kommende år. Også de kristne, som poster politisk ukorrekte holdninger.

Peter Andreas Münster var i TV for 14 dage siden. Du har nok aldrig hørt om ham. Heller ikke jeg. Han er med til at bestemme, hvad du og jeg skal mene, og hvilken form for information vi allesammen ifølge de anonyme chefer i Silicon Valley bør få adgang til på Facebook. Münster er nemlig Facebooks nordiske kommunikationschef.

Han var på tv for at forklare, hvorfor enhver der blot skriver “tommy robinson” på sin væg, får karantæne af Facebook, en historie som bl.a. Berlingske har gravet frem. Læs mere her: https://www.dr.dk/nyheder/indland/facebook-sletter-danske-opslag-naevne-navnet-paa-radikal-britisk

Münster havde en oplagt mulighed for at forklare, hvorfor Facebook har valgt at bortcensurere den engelske islamkritiker Tommy Robinson fra deres platform. I stedet fremstod han som et rystende eksempel på magtfuldkommenhed af værste skuffe. Facebook påtager sig åbenbart glad og gerne rollen som både globalt politi, universel anklager og afgørende domstol verden over. Sjældent har jeg siddet tilbage efter en tv-udsendelse og følt mig så ilde til mode.

Fuldstændig immun og resistent over for kritiske spørgsmål gav han det ene ikke-svar efter det andet. Han mindede mig om – og det er helt ærligt ment, uden sarkasme – om den nordkoreanske nyhedsoplæser Ri Chun-hee, der gang på gang toner frem for at forsvare regimet og hylde den store leder.

Chun-hee har ifølge wiki studeret performancekunst på teateruniversitetet i Pyongyang. Man fristes til at tænke, om Peter Andreas Münster mon har studeret samme sted? De har i hvert fald begge et job, der handler om at skabe forståelse for sagen, når nu deres arbejdsgiver begrænser ytringsfriheden og fortæller folket, hvad vi skal mene, hvad der er ondt og godt, rigtigt og forkert. Det sidste er vel lidt ligesom Gud?

Den magtfulde politiske korrekthed, som vil begrænse ytringsfriheden, er den farligste form for kontrol i vesten i dag. Så brug din sunde fornuft og vær skeptisk overfor Tankepolitiet, der ønsker ensretning og kontrol.

 

 

Skriv en kommentar

Tag med på konference for valg- og frimenigheder.  Lørdag 17. juni i Børkop. Skarp på tiden - tæt på virkeligheden!

Verified by MonsterInsights