Er det OK at spørge Jesus?

Hvor går du hen med din tvivl? Johannes gik til Jesus – og han fik svar. Tør vi gøre det samme i dag?

Jeg tror, vi er mange, der kender den. Tvivlen. I større eller mindre grad præger den vores sind. Den fylder os med spørgsmål. Findes Jesus? Og hvis han gør – hvem er han da?

Er du den, som kommer?

Johannes gør det enkelt. Han spørger Jesus. ”Er du den, som kommer, eller skal vi vente en anden?”, lyder hans direkte konfrontering i Matthæusevangeliets kapitel 11.

Jesus svarer. Med bevis og med kærlighed.

Det samme spørgsmål må vi derfor stille. Vi må konfrontere Jesus med vores tvivl. Han er ikke en del af vores hverdag i samme konkrete, synlige forstand, som han var det på Johannes’ tid, men han følger og lever med.

Derfor kan vi med rette spørge ham – er du den, Bibelen siger, du er?

Brug andres oplevelser

Johannes fik et direkte, håndgribeligt svar fra Jesus selv. Måske får vi lov at opleve det samme, måske ikke. Men omkring os har Jesus sat vores kristne brødre og søstre.

Det er ikke tilfældigt. Som Johannes sender bud til Jesus gennem sine disciple, må vi også gøre brug af vores medkristne, når tvivlens udefinerbare ansigt aflægger sit visit.

Det er ikke altid let – men det er vigtigt. Vigtigt, at vi tør åbne op og tale om den tvivlende tro. At vi tør spørge ind og udfordre.

På den måde skaber vi et særligt rum. Et rum, hvor Jesus får lov at tale gennem vores medkristne – og hvor vi får lov at tage del i deres oplevelser og erfaringer med ham, når tvivlen på hans eksistens og almagt har overtaget vores eget sind.

Image by pch.vector on Freepik

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights