En platform

Jeg havde for nylig en tankevækkende samtale med en god ven fra min ungdom. Han har været præst i et landsogn gennem mange år. Han fortalte om et langstrakt projekt, som var slået fejl. De ville i det lokale menighedsråd have bygget et sognehus i tilknytning til den gamle middelalderkirke. De ydre rammer skulle stabilisere det, som havde været hans hjertebarn gennem hele hans præstetid, at styrke børne- og ungdomsarbejdet, at gøre det lettere for familier at komme i kirke og give gode rammer for alle aldersgrupper i sognet til kirkekaffe og andre samlinger.

Nu var projektet faldet pga. en underlig blanding af teologisk modstand og lokalpolitik. Jeg undrede over, at det havde ramt min ven så hårdt. Men for ham var det platformen og langtidssikringen af sognets arbejde, der var forkastet.  Uden gode ydre rammer blev det for vanskeligt for børnefamilier at komme i kirke. Så fandt de andre steder med mere optimale rammer. Og uden familier kom der til at mangle en ny generation i menighedsrådet og de afgørende kommende valg af præst og kirkelige medarbejdere.

For mig har dette eksempel givet anledning til meget eftertanke. Det er evangeliets forkyndelse, der skaber og stabiliserer en lokal menighed, og Guds ord har en iboende magt til at skabe troens frugter. Men for at Guds ord kan høres og modtages, er der brug for en platform, som gør, at mennesker kan høre ordet.

Tillid til præsten, at menigheden har et godt ry, en god social ramme om menighedens liv og en form og ramme, hvor børn og unge føler sig hjemme. Alt dette hører med, for at det livgivende ord kan nå frem.

Jeg ved det godt: Som en følfod indimellem kan gro gennem asfalt, er Guds ords muligheder ikke udtømt, selv om den ydre platform ikke er optimal. Guds ord kan skabe vækst og en langtidsholdbar kirke helt på trods af det, vi mennesker kan udrette.  Men samtidig med, at vi arbejder for at forkynde Guds ords rent og purt, må vi også skabe gode rammer for, at vores omgivelser har en god og tryg ramme for troens liv og vækst.

Derfor arbejder vi i ELN og i vores lokale menigheder både med indholdet, Guds ords forkyndelse og modtagels, og samtidig med at skabe optimale platforme for, at Guds ord vitterlig bliver hørt og får en langtidsholdbar virkning.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights