Drop-in dåbskursus

Hvorfor ikke lave et konstruktivt modsvar til den overfladiske drop-in-dåbspraksis med en landsdækkende kampagne for drop-in-dåbskurser?

I al stilfærdighed har Hillerød Kirke gjort det. Udnyttet, at vi lever nogle årtier efter ungdomsoprøret og det autoritetsoprør, der fulgte med i mange dele af det danske samfund. Det oprør, som gjorde, at utallige danske børn ikke blev døbt eller konfirmerede.

Man ville ikke indoktrinere og mente så, at en gudløs og traditionsløs opdragelse til at være en tilfældig molekylesamling i et tilfældigt univers var mindre indoktrinerende end at begynde med en skabende og opretholdende Gud. Hillerød kirke tilbyder, at hvem som helst, der har lyst til et kristendomskursus for at blive døbt eller for at repetere sin børnelærdom som døbt, kan være med.

En del af dem, jeg har døbt som voksne, ville egentlig helst have været døbt som små. Det er ikke så enkelt som voksen at forkaste opdragelse og prægning og gå ind under den kristne dåb.

Det folkekirkelige modsvar har været den meget omtalte ”drop-in-dåb”, hvor man anonymt og efter en hurtig samtale med en præst og ved medbringelse af sit kørekort kunne få dåben klaret på en hverdagseftermiddag.

En del steder er den meget hurtige dåbspraksis forbundet med meget lidt bibelsk dåbsteolog. I stedet går det ud på, at alle mennesker er Guds børn qua fødsel, og dåben bekræfter denne gudsskabte menneskelighed.

Men dette misbrug af dåben og fordrejning af dåbsliturgien skal jo ikke hindre en ret brug. Vi længes jo efter, at flere børn, unge og ældre i det danske folk skal blive døbt og begynde at leve et liv som Jesu disciple. At give en grundig indføring i den kristne tro forud for dåben hindrer ikke misbrug. Enhver kan hykle sig til tro og discipelskab, og kun Gud kender hjerterne. Men i Ny Testamente er dåb altid forbundet med tro på Jesus, indgang i et liv i menigheden og en oplæring i den kristne tro.

Hvorfor ikke lave et konstruktivt modsvar til den overfladiske dåbspraksis og den falske dåbsteologi med en landsdækkende kampagne for drop-in-dåbskurser?

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights