Corona forgår, Kristus består

Myndighederne har besluttet at indføre restriktioner for indendørs arrangementer med flere end 200 deltagere. I fredags kom retningslinjerne, som også gælder for kirker, og i første omgang gælder for en måned frem til 12. december.

Kirkeministeriet gør det blandt andet klart, at:

  1. Kravet om coronapas gælder for alle indendørs arrangementer med 200 deltagere og derover.
  2. Kravet om coronapas gælder ikke, hvis arrangørerne sikrer, at der er færre end 200 deltagere.

Se hele meddelelsen fra Kirkeministeriet

Det er noget bøvl, men fred være med det. Vi skruer da bare op for glæden.

For corona forgår, Kristus består. Vi har i selve måden vi taler om og med hinanden lige nu en unik mulighed for at undgå polarisering og unødig træthed.

Vi bør respektere hinandens frie valg af vaccine eller ej. De spørgsmål og dilemmaer, som dette påbud fremkalder, bør vi omgås med forsigtighed. Polarisering og splid om disse ting kommer fra den Onde. Både Guds ord og sund fornuft bør lade adventstidens budskab om Jesus slå igennem på bekostning af en kamp, hvor vi river og flår i hinanden (-s frie valg).

Den enkle løsning må være at holde to gudstjenester: En med og en uden coronapas. På den måde bliver det muligt for alle, uanset holdning, at komme til gudstjeneste i sin lokale menighed (hvis altså man forventer flere end 200 personer til gudstjeneste; ellers er det jo ikke påbudt).

Nå, det jeg egentlig gerne vil sige er: Vi tager den med ro. Corona forgår, Kristus består – og han er lige rundt om hjørnet.

Glædelig advent!

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights