6 tegn på at du ikke kan bo i Udkantsdanmark

1. Du er intolerant
Rigtige venner ligner dig, taler som dig, har samme uddannelsesniveau, interesser, holdninger og humor som dig – I har måske endda været venner siden efterskoletiden. Dine venskaber skal være gamle, læringsfrie safespaces, og du magter ikke tanken om nye, forskelligartede mennesker.

2. Kirke er noget, du går til
Du går glad i kirke, og du bidrager gerne med input eller et lejrudvalg, når du får overskud. Desuden ligner mange i kirken dig selv, så dine evner og uddannelse er ikke nogen mangelvare. Du trives med fint at kunne undværes.

3. Livet kan kun være godt på sin nuværende måde
Din forestillingsevne er begrænset, og du kan kun trives under forhold, du allerede er fortrolig med. Dagligdagen kan næppe rumme goder, som du ikke vidste fandtes, så fremtidige adresser vil skulle måles på de samme parametre, som nu.

4. Arbejde, kirke, fritid og venner skal være adskilt fra hinanden
Et mindre lokalsamfund, hvor livet er integreret og du jævnligt møder dit barns pædagog i Brugsen, skræmmer dig. Du har brug for at kunne kontrollere, hvornår og hvordan du vil genkendes. Desuden foretrækker du at være et kontrolleret vidnesbyrd for andre, fremfor at de lærer dig for godt at kende i livets forskellige arenaer.

5. Missionærer er nogle eksotisk typer
Du er ikke tropehats-kristen, du er bare almindelig kristen. Man er jo kristen, der hvor man er, så hvorfor flytte til et andet sted i Danmark? I kirkebønnen beder vi jo heller ikke for missionærer i Tønder, og vi holder ingen kirkefest, når en familie flytter til Sydfyn. Danmark er allerede et kristent land uden behov for missionærer – og du bor fint, hvor du bor.

6. Du kan ikke handle på nettet
Det duer ikke at skifte butiksfacader ud med naturens ro og skønhed, for du kan simpelthen ikke finde ud af at handle på det dér internet. Caféer er også nødvendige, for du og dine venner kan jo nærmest ikke høre hinanden, hvis bladene hvisler og bølger slår, mens I går og snakker derude i Udkantsdanmark.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights