3 x tåregas mod kristen aktivisme

Den unge kristne Facebook-kriger med flere daglige opslag om omvendelse, den folkekirkelige nødhjælps-supporter og den 55-årige glødende klimaforkæmper har metoden til fælles: kristen aktivisme, som inspireres af den politiske aktivisme.

Her kommer 3 tåregaspatroner mod kristen aktivisme.

1.  Aktivisme er som at tale i megafon ved frokostbordet. Det føles kraftfuldt hos aktivisten, men budskabet forvrænges og samtalen ødelægges.

2. Kirken forkynder og tjener, aktivisten sender signaler. Så hvorfor nøjes med at sende signaler?

Hvis verden var enkel, sluttede indlægget her. Men en sjælden gang imellem bliver forkyndelsen og tjenesten nærmest umulig, og kirken smides ud. Da kan aktivismen tilvælges som det fortvivlede, ineffektive nødråb ind i en falden verden, som var vi gammeltestamentlige profeter. Men selv de gamle profeter var sparsomme med aktivismen. Det var sjældne, nøje udvalgte og veltilrettelagte handlinger.

Derfor:

3. Aktivisme er det ineffektive middel til nødstilfælde, hvor den ordnede indsats ikke længere kan lade sig gøre.

Lad megafonen ligge, og vælg samtalen, forkyndelsen, bønnen og aktiv tjeneste så langt, som overhovedet muligt. Lukkes mulighederne, står aktivismens nødråb tilbage som et muligt forsøg på at råbe en døv verden op. De vigtigste demonstrationer fortsætter trods tåregas.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights