Se bold og bed!

Kan man se VM-bold med det ene øje og lukke det andet for Qatars umenneskelige behandling af migranter, forfølgelse af LGBT+ personer og forbud mod protester, altsammen trofast sekunderet af godt betalte FIFA?

I medierne bølger debatten, og flere har gjort opmærksom på, at Qatars undertrykkelse ikke blot handler om rædselsfulde forhold for migranter og LGBT+ personer. Det handler i høj grad også om kristne, der bliver forfulgt.

Som Jens Ole Christensen skrev på Twitter i et svar om gult kort for regnbue-armbind: ”Man kan også sy et kors på spillertrøjen som markering af solidaritet med Qatars kristne, der lever under strenge restriktioner”.

Vi ved det godt. Det kommer ikke til at ske. I tidsåndens ørkenstorm sander debatten til i LGBT-rettigheder, men vi bag skærmene kan gøre noget andet. Vi kan se bold og bede! Kampen i Qatar foregår ikke blot på banen!

Open Doors skriver på deres hjemmeside, at på trods af forfølgelse, tror de kristne i Qatar på, at VM-slutrunden kan være med til at gøre en positiv forskel:

”VM-slutrunden er en stor mulighed for Qatar. Vi som kristne beder om, at det bliver succesfuldt. Mange kristne er frivillige under slutrunden. Vi beder for Qatar og for slutrunden, og vi håber, at kristne i hele verden vil stå sammen med os i bøn,” siger biskop Beda S. Robles, der er formand for Alliancen af Evangeliske Kirker i Qatar.”

Så tænd for tv’et, åbn øjnene!

Og gør eventuelt, som Mathias Secher Rom opfordrer til i Berlingske den 20. november:

”Sluk til gengæld for skærmen i januar, som alligevel er en fodboldfattig måned, sæt TV-abonnementet på pause og overfør pengene til en af de nødhjælpsorganisationer, som faktisk gør en forskel i verden.”

God kamp!

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights