Krig i Europa – fred på jord?

Vi vågnede i morges til endnu en krig. Denne gang i Europa, og denne gang en voldsom invasionskrig med tanks og fly og masser af soldater. En krig som er flyttet ind i bevidstheden hos de fleste skolebørn, unge og voksne i Danmark, når dagen er forbi.

Det fik mig til at gøre følgende tanker:

Al krig er rædselsfuld. De senere år har der været krige andre steder i verden, men fordi de foregår i Myanmar, Yemen, Eritrea, Sudan, Etiopien, Afghanistan – alle langt fra Europa, hører vi ikke meget om det. Men som vi nu på brutal vis bliver mindet om i Europa, så er det sådan med al krig, at følgerne er at mennesker lever i frygt, torteres, mister, lider og dør. Uretfærdighed og ondskab er krigens mørke sider.

I Det nye Testamente spørger disciplene på et tidspunkt Jesus, om “hvad der er tegnet på dit komme og verdens ende? Her nævner Jesus blandt andet “krigslarm og rygter om krig”, og at “folk skal rejse sig mod folk, og land imod land” (Mat 24,3-7), som et tegn på de sidste tider, dvs. at dagen er nær. Herrens dag, hvor Jesus skal komme at dømme levende og døde.

Denne Herrens dag er forudsagt adskillige steder hos Det gamle Testamentes profeter. Særligt Esajas 2,4 kan være til trøst i en tid med krig, for der siges det om Gud Herren: “Han skal skifte ret mellem folkeslagene, fælde dom blandt talrige folk. De skal smede deres sværd om til plovjern og deres spyd til vingårdsknive”.

Og Bibelens sidste bog slutter med at beskrive konsekvenserne af Guds indgriben i verden, når Jesus kommer igen: “Han vil tørre hver tåre af deres øjne, og døden skal ikke være mere, ej heller sorg, ej heller skrig, ej heller pine skal være mere. Thi det, der var før, er forsvundet”. (Åb 21,4).

Det er en del af evangeliet, som vi måske ikke så tit lige tænker på: At Gud lover en krigsfri fremtid for mennesker, en fremtid uden droner, tanks, granater, miner og soldater. Det er et løfte fra Gud: Der kommer en dag, hvor Gud selv gør det, som ingen jordisk konge, statsminister, præsident, union, alliance formår: Han tager det sidste, endegyldige opgør med al ondskab, uretfærdighed, synd og mørke på jorden.

Jesu genkomst er verdens håb.

Men nu er krigen der. Og mens vi venter på, at Gud bringer den fred, verden sukker efter, så lad os bede. Lad os i bøn stå sammen med dem, der oplever krigens gru og rædsler!

En kommentar til “Krig i Europa – fred på jord?”

  1. Ja krig er frygtelig, har været i Afghanistan som leder på et Soldater hjem et halvt år. Oplevede en sen eftermiddag at der blev skudt, vi hørte de ret tit, vi fik af vide at der var en som var ved at lægge en vej bombe. Det var ham de skød i mod, ved 21 tiden, kan vi høre en hellekopter som skyder, vi får af vide at det er vej side bombe manden der rør på sig. Pluslig er det meget tæt på. Men man er klar over, at hvis man ikke dræber manden, kan den rammer hvem som helst. Eksempelvis børn, hvilket jeg hørte vores læge og sygeplejersker fortælle om. Eksempelvis. Kom der en dag en familie med et barn, som havde mistet benene, samt noget af amen, de stod bare der, lamslået. Der var intet at stille op med barnet. Når jeg ved alt dette, er det som en limbo midt i djævelens forgår.
    En af de ting, som jeg ofte bliver mindet om, er at der var en hesko med pigtråd rundt om hele lejeren når jeg så på pigtråden, lå den i spiraler og hvis jeg stod og så på den, kunne jeg se hjerter. Jeg oplevede det som et tegn fra Gud om at vi er hegnet ind, I hans kærlighed og nåde. Jeg fortalte det en aften som andag for soldaterne. De var ude for at se efter og vi fik en snak om det, og hvad betydning af det kunne bære hen.
    Til sidst vil jeg dele en vision jeg fik under bøn, for nogle år siden. Jeg ser mennesker i den fulde rustning, de har fået af vores Far, dog med den forskel, at sværet er udbytte med et sejer fane. De kommer alle steder fra, mødes de i dalen uden for Jerusalem (kan selvfølgelig ikke lige komme i tanke om hvad den heder) Mennesker som komme står frem og fortæller ders vidnesbyrd, ind i mellem er der lov sang. Til sidst kommer Jesus med sin sejers baner.

    Svar

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights