Andre skriver

Artiklernes indhold er alene udtryk for forfatterens holdning og er derfor ikke nødvendigvis udtryk for ELN’s synspunkter.

Kulturkristendom alene sikrer ikke landets kristne identitet

Nu er det jo ikke meningen med [kristendomsundervisningen], at ikke-kristne eller ikke-troende skal omvendes til kristendommen, men hvis vort land skal bevares som kristent, er det vigtigt, at de, der bekender sig til den kristne tro, lærer om den på anden måde end blot gennem en teoretisk information. Det skriver den katolske biskop Czeslaw Kozon i Kristeligt Dagblad den 8. januar.

Læs mere: eavis.k.dk

Paven i ny erklæring: Par af samme køn kan velsignes

Præster kan beslutte at velsigne homoseksuelle par. Der kommer ikke et etableret ritual, siger Vatikanet. “Det er nyt, at han eksplicit siger, at homoseksuelle par kan bede om en velsignelse. Når man så går ned i materien, er der dog en masse men’er,” siger Jakob Egeris Thorsen, lektor i teologi ved Aarhus Universitet og katolik. Kristeligt Dagblad den 18. december.

Læs mere: kristeligt-dagblad.dk

Misforstået tavshed om Gasakrigen

Nogle bibeltro lutherske lederne i Norge tror åbenbart, at det er mest bibeltro at tie bom stille om politiske spørsmål. Netop nu betyder det, at de tier bomstille om Gasakrigen. Det store problem med tavsheden er, at de praktiserer en misforstået sondring mellom Guds to regimenter. Det skriver Odd Sverre Hove på den norske For Bibel og Bekjennelse den  22. november.

Læs mere: fbb.nu

Kære højrefløj i folkekirken. I må også være her. Ja, vi har brug for jer

Jeg tror ikke, det bliver hverken sværere eller lettere at vælge kvindelige præstekandidater til eller fra fremover, hvor undtagelsesparagraffen for ligebehandlingsloven er afskaffet, men så meget desto mere grund er der til at sige til kirkens yderste højrefløj: I må også være her. Ja, vi har brug for jer! Det skriver sognepræst Inge Marie Kirketerp Hansen i Kristeligt Dagblad 14. november.

Læs mere: kristeligt-dagblad.dk

Med ryggen til Halloween

Nu har vi lagt halloween bag os. Det skulle vi måske også gøre i en dybere forstand: Lægge fejringen af død og mørke bag os og i stedet rette fokus mod noget langt bedre.  Det skriver Kristian S. Larsen, formand for Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse i Jydske Vestkysten den 9. november.

Læs mere: jv.dk

Koranafbrændinger er et opråb til kirken

Det er aldrig kristnes opgave hverken at elske koranen eller sætte ild til den. Frem for at sætte bøger i brand er opgaven at sætte hjerter i brand, så de flammer af tro, håb og kærlighed, skriver formand for Kirkelig Samling om Bibel og Bekendelse Kristian S. Larsen på kirke.dk den 23. august.

Læs mere: kirke.dk

Koranafbrænding er en ytring

”En koranafbrænding er en ytring – og vi skal ikke indskrænke ytringsfriheden yderligere,” siger formanden og næstformand for Foreningen Åndsfrihed i en i en pressemeddelelse den 8. augsust. De to argumenterer for, at vi alle må finde os i, at ytringer indimellem går vores grænser. Definerer vi, hvad vi ikke vil se og høre, holder friheden op med at være frihed.

Læs mere: aandsfrihed.dk

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights