Ny by, ny kirkeshopping

En flytning åbner muligheder, som måske både lokker og skræmmer. Her er din guide til kirkeshopping.

• Først det basale: Bed, og led efter tillid til Bibelens ord og kærlighed til mennesker. Ingen kirke er perfekt, men den skal grundlæggende være sund i forkyndelse, former og fællesskab. Det kan ikke altid afkodes umiddelbart, så snak lidt med folk, der virker tillidsvækkende, evt. præsten. ELNs menighedsnetværk kan også konsulteres.

• Shop lidt i starten: Når alt er nyt, kan det være fristende at binde sig til den første, man møder. Er der bare den éne sunde kirke i nærområdet, er det da også enkelt som i Edens have: “Elsker du mig?”, “Ja, hvem ellers?”. Men er der flere at vælge imellem, kan det være fint lige at orientere sig. Hvordan passer din person/familie i nabokirkens udtryk og tjeneste? Måske møder du nogle mennesker, som du lettere relaterer til? Undersøg nysgerrigt og lær det kirkelige nabolag at kende.

• Er det let at komme i kirke her? Hvis man skal cykle 45 min. i al slags vejr, kommer man for sjældent i kirke, og man inviterer næppe en ven med. Afstand og fleksibilitet betyder noget i det daglige, så vægt det nære højt.

• Team eventuelt up med en bekendt, men undlad at komme som gruppe, for så får I ikke kontakt og berøring med folk. Der går i øvrigt ofte skiftende mode i kirkevalg (skørt, men menneskeligt!), men prøv at hæve dig over det. Den kirke, der er in i dag, er det ikke i morgen. Træf et valg på egne vegne.

• Senest efter 3 måneder: Beslut dig for din nye kirke – og bliv der i lang tid. Fortæl de andre, at du er her for at blive, at du gerne vil tages imod. De kan ikke gætte, at du har besluttet dig, med mindre du fortæller det. Engagér dig og være nogenlunde trofast, så bliver du også selv gladere for at være der. Glæd dig over, at du nu ved, hvor du hører hjemme – og at du kender dine naboer og evt. kan besøge dem ind imellem. Det er et godt udgangspunkt for trivsel.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights