Finn Rønne er nyt medlem af landsledelsen

”Det er vigtigt at knytte sammen på tværs af bibeltro, lutherske kristne,” siger det nye medlem.

Finn Aasebø Rønne, der er professor på Dansk Bibel-Institut, DBI, er i foråret trådt ind i ELN’s landsledelse.

Han nævner to gode grunde til, at han sagde ja til arbejdet i landsledelsen.

”For det første er det fordi, jeg brænder for at bringe bibeltro, lutherske kristne sammen. Det er vigtigt, at vi mødes på tværs af organisationer og netværk. Det gælder også menighedsformer, så vi kan samarbejde mellem sognekirker, valg- og frimenigheder.

Allerede for en del år siden var jeg med til at danne Evangelisk Luthersk Samråd på Bornholm, som netop har som formål at samarbejde på relevante områder.

For det andet, så ser jeg det som et godt bindeled til mit arbejde på DBI, hvor vi lægger vægt på at uddanne til alle tre menighedsformer,” siger Finn Aasebø Rønne.

Inspiration fra syd

Siden 1998 har Finn undervist på DBI. Sideløbende har han i perioder også undervist på Københavns Universitet, på Fjellhaug og LMH. Undervejs har han også i flere omgange været konstitueret sognepræst i flere sogne på Bornholm

Ved siden af jobbet på DBI underviser Finn desuden én måned om året i Etiopien på Ethiopian Graduate School of Theology. Det var også om etiopisk kirkehistorie, at han i 1989 fik en guldmedalje for sin besvarelse af en prisopgave på Københavns Universitet, og da han i 2002 skrev doktordisputats.

Finn Aasebø Rønne er da heller ikke i tvivl om, at han vil tage inspirationen fra den afrikanske kirke med til arbejdet i Danmark:

”Vi kan lære rigtig meget af den etiopiske kirke. Den har en mere åndelig tilgang til tingene og lægger f.eks. stor vægt på bøn. Hos os kan vi nemt komme til at tænke meget praktisk, som om vi først og fremmest skal organisere og planlægge kirkens arbejde,” siger han og føjer til:

”Det er også vigtigt for nye menigheder, at de får et internationalt engagement. Hvis man ikke har særlig kontakt til missionsselskaberne, så er der risiko for at miste synet for international mission.

Det vigtigste

Selv om han hele sit liv har arbejdet med teologi, er det noget andet han nævner, når han skal sige noget om sig selv.

”Det vigtigste er, at jeg er gift med Oddrun og far til tre drenge på 18, 19 og 21 år,” fortæller han i telefonen, mens fuglestemmer blander sig og vidner om, at han også er amatørornitolog og gerne går på fugletur.

De seneste små tre år har parret boet i Hedensted, men rødderne er på Bornholm.

Oddrun og Finn kommer nu i Løsning Kirke, hvor Finn af og til er præstevikar.

Landsledelsen består nu af formand Jens Lomborg, næstformand Kurt Dalsgaard, økonomiansvarlig Fridtjof Stidsen, Nicolaj Wibe, Peter Techow, Louise Høgild Pedersen, Michael Lerche Nygaard, Christian Dalsgaard Thomsen og Finn Aasebø Rønne.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights