Opmuntrende netværks-aften i Østdanmark

Erfaringsudveksling: Muligheder, udfordringer og forskellighed blev delt på opmuntrende netværksmøde med folk fra ELN’s menighedsnetværk i Østdanmark.

Stort set alle menigheder eller fællesskaber i ELN’s menighedsnetværk på Sjælland og Bornholm havde en repræsentant med, da 16 mennesker mødtes til netværksmøde i Københavnerkirken tirsdag den 5. september. 

Og meldingen fra Østdanmark er, at det er virkelig godt at mødes. Det giver kendskab til hinanden og lettere adgang for yderligere netværk og videndeling.

Efter tre korte indlæg var der tid til samtale, og ELN’s menighedsinspirator Anette Klausholm Bækgaard fortæller, at deltagerne viste stor interesse for hinanden.

“Det var tydeligt, at det var godt at mødes, og der blev delt meget opmuntring rundt om bordet,” siger hun.

Ét af de temaer, der kom frem, var at flere menigheder oplever et stort flow, at der kommer mange nye, og at der er mange der forlader kirken igen efter nogle år. Fokus var derfor bl.a., hvordan man kan gøre det godt for dem i den tid, de er der.

Hver menighed har sin profil og kultur. Vilkår, styrker og udfordringer er forskellige, men det var tydeligt, at fundamentet var det samme. Bordet rundt var man yderst optaget af, at mennesker møder evangeliet. 

Initiativet

Peter Techow, der er præst i Københavnerkirken og medlem af ELN’s landsledelse, havde taget initiativ til aftenen og gjort den til virkelighed i samarbejde med menighedsinspirator Anette Klausholm Bækgaard.

Peter Techow lagde ud med at fortælle om baggrunden for mødet, nemlig et ønske om at samle og i fællesskab drøfte, hvordan man i Østdanmark kan være til glæde og opmuntring for hinanden. Derefter fortalte Anette Klausholm Bækgaard om ELN, og hvad netværket kan tilbyde, mens ELN’s nye ulønnede rejsepræst, Niels Jørn Fogh fortalte om sin opgave og om, hvad han brænder for og kan tilbyde menigheder rundt i Danmark.

Niels Jørn Fogh er også formand for ELN København, en regional netværksgruppe, som bl.a. står bag flere konferencer i København. 

Menighedsnetværk med plads til flere

Vil du, din menighed eller dit fællesskab gerne være med i ELN’s menighedsnetværk, eller ønsker du/I hjælp til at facilitere en fysisk netværkssamling i dit nærområde så kontakt endelig Anette Klausholm Bækgaard .

Se dine muligheder for at blive medlem på siden Om ELN’s menighedsnetværk

ELN’s menighedsnetværk består af både sognekirker, valg- og frimenigheder, menighedsfællesskaber og mindre grupper.

Der blev spist lækre sandwich og drukket kaffe og vand i den lune sommeraften – og snakket. Det hele foregik i en den flot istandsatte kælder i Bethesda i hjertet af København, hvor Københavnerkirken har lejet sig ind.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights