Velkommen i kirken!

ELN udgiver vejledning til at modtage homoseksuelle i kirken. Fordi alle har brug for at høre evangeliet, få tilgivet deres synder og få en ny identitet i Kristus.

”Vi vil gerne give en praktisk håndsrækning til en frimodig kirke, hvor mennesker med en regnbuefarvet identitet kan høre evangeliet – få tilgivet deres synder og få en ny identitet i Kristus. Lige som alle andre.”

Det siger ELN’s formand Jens Lomborg om grunden til, at ELN netop har fået udgivet ’Frimodig kirke i en regnbuefarvet tid – Vejledning om medlemskab, lederskab og tjeneste i menigheden’.

Hent vejledningen her: Frimodig kirke i en regnbuefarvet tid

Netop i disse dage er det 10 år siden, at der blev indført et ritual for vielse af to af samme køn. Siden er debatten om køn og seksualitet intensiveret. Og derfor er køn og seksualitet er også blevet en aktuel udfordring i menigheder, der ønsker at fastholde et bibelsk syn på køn og seksualitet. Der er nemlig mere på spil end debat om holdninger og værdier. Det handler om mennesker.

Det er derfor også påkrævet, at menigheder tager stilling til, hvordan man møder mennesker af uanset deres seksualitet.

ELN ønsker, at menigheder vil overveje udfordringerne og tale om, hvordan man kan være en frimodig kirke – sammen for sandhed og kærlighed.

Den nye udgivelse er en inspiration til at overveje praksis, når det gælder homoseksuelle i menigheden.

Vejledningen er oversat fra amerikansk og bærer præg af den amerikanske kontekst. Det betyder, at alt ikke vil være relevant i alle menigheder, fordi vi i Danmark har en anden kirkestruktur med folkekirke, valg- og frimenigheder, og fordi vi i den kirkestruktur har forskellige tilgange til medlemskab, dåb, deltagelse i nadver, lederskab og frivilligt engagement.

”Vi er dog overbeviste om, at vejledningen kan bidrage til, at den enkelte præst, menighedsråd/ bestyrelser og ledere i menighederne overvejer, hvordan vi i praksis kan møde mennesker, som Jesus gjorde: Med radikal kærlighed og radikal lydighed,” siger Jens Lomborg.

Hent vejledningen her: Frimodig kirke i en regnbuefarvet tid

En kommentar til “Velkommen i kirken!”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights