Dage i bøn. Enkelt, fantastisk og givende

Tag med til Dage i bøn på Hellig Kors Kloster. Fordi tiden kalder på bøn – og fordi du og din menighed bliver beriget af det.

Se mere og hent programmet her: Dage i bøn

Konceptet er enkelt, stedet er fantastisk, og erfaringerne er positive.

Det handler om Dage i bøn på Hellig Kors Kloster. For tredje år i træk arrangerer klosteret og ELN Dage i bøn fra Kristi Himmelfarts dag til pinse. I år er det fra torsdag den 26. maj til lørdag den 4. juni.

Idéen og forbilledet er hentet fra Jesu befaling til sine disciple efter opstandelsen om, at de skulle blive i Jerusalem indtil de blev iført kraft fra det høje. I Ap.G kap. 1 står der, at ”de holdt alle i enighed fast ved bønnen…”

Bøn er magtesløshedens sprog. Vi har mere end nogensinde brug for at benytte os af dette sprog og vende os mod Ham, som styrer verdens gang, og som alene kan hjælpe os i al nød.

Konceptet er enkelt. Dagen er bygget op om tidebønnerne og veksler mellem bøn, refleksion og stilhed i klosterkirken. Enhver kan frit komme og være med så meget og så længe, man ønsker.

Hver aften er det Aftenens brændpunkt, hvor forskellige har et oplæg om et af tidens brændpunkter. Efter oplægget er der mulighed for samtale – og ikke mindst bøn.

Hellig Kors Kloster er desværre ramt af skimmelsvar, dog ikke i kirken. Det betyder, at der er begrænsede muligheder for overnatning, og i år skal man selv sørge for måltider i løbet af dagen. Der er et stort køkken og god plads i køleskabe, så det er muligt selv at sørge for forplejning i løbet af dagen.

Stedet er fantastisk. Hellig Kors Kloster ligger på Dejbjerg Hede omgivet af marker, lyng og lærkesang. Her er stilhed og en særlig ro til refleksion og bøn.

Erfaringerne er, at dagene er givende. De seneste to år har adskillige deltaget i Dage i bøn med stort udbytte. I fjor sagde Christa Nyborg om dagene:

”Jeg har nok i år fået uddybet mit syn på bøn. Man siger, at bøn er den kristnes åndedrag, og selv om det lyder lidt klicheagtigt, så er det rigtigt. Bøn er at være Gud nær, at give ham plads. Det kan også være i stilhed eller gennem bibelord, som man gentager. Jeg er også blevet opmærksom på netop den pointe, at Jesus har befalet os at bede. Han knytter løfter til bønnen, og vi holder Gud op på dem, når vi beder.”

Tag afsted med din menighed

Hvis din menighed – eller en gruppe fra din menighed har lyst til at blive beriget og deltage en dag eller blot en aften, så er der gode muligheder for det. Sidste år deltog en gruppe fra Lemvig Bykirke med et godt udbytte.

“Dage i bøn var et godt arrangement at tage af sted til sammen. Og så er klosteret et fantastisk sted. Det fornemmer man, så snart man træder ind. Der går sådan lidt andagt i det. Den måde det er indrettet på med gamle dagligestuemøbler, er meget velegnet. Desuden var det godt at slutte af med aftenbøn i kirken,” siger Finn Mølgaard Madsen, der var en del af gruppen fra Lemvig Bykirke.

Se mere og hent programmet her: Dage i bøn

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights