Vielse af to af samme køn: Problemet er ikke præsten, men kirkens ritual

Aktuel kommentar af ELN’s formand Jens Lomborg:

Medierne har i disse dage kastet sig over fortællingen om en nyuddannet præst, som ikke ønsker at vie homoseksuelle. Det er åbenbart et kæmpe problem for kirken, at præster har den slags overbevisninger.

Men problemet er et helt andet. Problemet er ikke, at en præst mener det samme som Guds ord. Problemet er at folkekirken overhovedet har indført et ritual, som er i åbenlyst modstrid med Bibelens ord. Ifølge Guds ord kan homoseksuelle par ikke kan få den velsignelse, som ægteskabet er.

Enhver præst, som ønsker at vie homoseksuelle, bør kraftigt overveje, om vedkommende er på rette hylde.

Og enhver kristen, som søger til det kristne fællesskab og gudstjenesten, bør undgå at blive en del af en menighed, hvor præsten prædiker det modsatte af, hvad Guds ord siger. For troen kommer af det, der høres. Men det gør vantroen også.

Problemet er, at landets biskopper i 2012 indførte et ritual, som man mener, er til velsignelse af en livsform, som Guds ord fordømmer. Dermed påstår man, at Gud mener det modsatte af, hvad han gennem profeterne, Jesus og apostlene har sagt om mand, kvinde, kærlighed og ægteskab. Man gør sig klogere end Gud. Man giver LGBTQ-lobbyens radikale kønsideologi forkørselsret frem for Guds ord.

Læs også Henrik Højlunds blog: Frihed for Loke såvel som for Thor?

7 kommentarer til “Vielse af to af samme køn: Problemet er ikke præsten, men kirkens ritual”

  1. Så denne artikel fordømmer vielser mellem homoseksuelle? Til trods for at homoseksuelle vel også er skabt af den ufejlbarlige gud i hans eget billede? Så vil en fordømmelse af vielser mellem homoseksuelle ikke være, at sætte spørgsmålstegn ved guds skaberværk? Altså med mindre Gud skabte homoseksuelle, vel vidende at de var forkerte, og derfor nok bare er garanteret en direkte tur til helvedesild…

    Svar
  2. Gud har skabt alle mennesker og elsker alle mennesker. Vi er skabt i hans billede til at leve efter hans forordning. Men nogle gange knytter vi mennesker os til en forkert overbevisning om hvem vi er. Det kan bla. være overbevisningen om “at jeg er homoseksuel” . Det er på baggrund af denne ubibelske overbevisning, at præsterne ikke kan/ bør velsigne et homoseksuelt ægteskab i Guds navn, ide troen på “at jeg er homoseksuel” ikke kommer fra Gud.
    Personligt syntes jeg, at det uheldigt, at man i kirkerne i dag vier ikke troende mennesker, altså mennesker som ikke har en personlig tro på Jesus som død og opstanden og som ønsker at gøre ham til Herrer over deres liv. At præsterne i stedet har peget på homoseksuelle som en speciel gruppe, der måske og måske ikke bør vies, viser bare, at kirkerne har bevæget bort fra kernen i kristendommen og er blevet en religiøs organisation.

    Svar
  3. Ingen fordømmer homoseksuelle, de er skabt af Gud ligesom alle andre.
    Problemet er at som da Jesus påpegede om ikke at kaste den første sten med mindre man er ren, så sagde han også til den prostituerede : gå og synd ikke mere.
    Hun havde en synd som hun ikke mere skulle begå.
    Sådan er det også med de syndere vi begår dagligt. Vi har også brug for Jesu kærlighed, men vi har også brug for at høre: synd ikke mere.
    Homoseksuelle begår en synd ved at dyrke sex med en’ af samme køn: gå og synd ikke mere siger Jesus også til dem.
    Problemet er at homoseksuelle ikke ser sig som syndere og hvis de gør , så ser de ikke deres seksuelle synd.
    Den vil de udleve på trods.
    Og kirken har med vielser af homoseksuelle blåstemplet denne synd.
    Kirken har begået brud på Guds ord og vildledt Guds mindste små, og det skal den stå til regnskab for.
    Hvis vi bare kan skalte og valte med Guds ord og trække fra og tilføje hvad der passer os mennesker, hvad skal vi så med Bibelen?
    Så er den blevet tandløs og ubrugelig.
    Mange præster prædiker også søndag efter søndag, at alle bliver frelst.
    Hvad skal vi så med Jesus som frelser?
    Hvad skal vi så bruge Bibelen til , den kan vi erstatte med andre humanistiske bøger.
    Når mennesker blander sig i hvad præster skal og må og det gælder de troende, kan jeg ikke fatte hvorfor de overhovedet blander sig.
    De tror ikke på Gud, de kommer ikke i kirken kun som service institution, de bryder sig ikke om de kristne menigheder.
    Hvorfor ikke bare melde sig ud af en klub som de alligevel ikke bryder sig om, og så lade os der både har været medlem gennem generationer, været aktive i kirken, som tror på Guds ord, lade os have kirken i fred.

    Svar
  4. Det er i øvrigt påfaldende, at de moddemonstrerende nøjedes med at holde glitter-fest og vise bannere om at stoppe “homofobien” – mens der ikke blev nævnt et pip om det med nej til vielse af fraskilte…
    Det er vel næppe, fordi de selv er imod det, eller hvad?
    Eller er det bare, fordi det er blevet så populært (ja, næsten påkrævet) at vise regnbueflaget hele tiden – og at det netop er oppe i tiden?

    Svar
  5. PS. Hvis det ifølge nogle er “diskriminerende” ikke at vie homoseksuelle, burde man vel gå endnu videre og gøre ægteskabet ikke bare køns-, men også antalsneutralt? Hvorfor skal et ægteskab netop bestå af to mennesker?
    Er det ikke diskriminerende over for biseksuelle, at de ikke kan have både en mand og en kone?
    Eller over for polyamorøse, der ikke kan blive gift i fx en trehed eller firehed? Kærlighed er jo kærlighed, som man siger – og er deres kærlighed så “forkert”?

    NB: Jeg mener ikke dette, men det burde vel være den logiske konsekvens for dem, der taler mod “diskrimination”.

    Svar

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights