Gaver giver glæde mere end én gang

For tredje år i træk bidrager Søhøjlandets Kirke til, at børn i trængte familier i Silkeborg Kommune modtager en julegave.

Det foregår på den måde, at Søhøjlandets Kirke den 1. søndag i advent hænger sedler på et juletræ. Sedler, som hver repræsenterer en gave til en dreng eller pige i en bestemt aldersgruppe.

I forbindelse med gudstjenesten kan deltagerne plukke en seddel og købe en gave til 75-100 kr., som bliver taget med i kirke 3. søndag i advent og lagt under træet.

”Der er stor glæde omkring det, det er skønt at se. Selv om det kun er tredje år vi er med, var der en teenager, som sagde til mig: ”Det gør vi jo altid her i kirken,” så det er hurtigt blevet en tradition. Og 1. søndag i advent er det børnene, der står og ripper træet for sedler,” fortæller Helen Oslo Svendsen, der er initiativtager og tovholder for julegaveprojektet.

Samarbejde og inspiration

Formidlingen af julegaver sker i samarbejde med Kirkernes Sociale Arbejde i Silkeborg, som også står for at uddele gaverne ved et julehjælpsarrangement lørdag før jul. Her deltager 200 trængte familier, som har søgt om julehjælp.

Søhøjlandets Kirke og Kirkernes Sociale Arbejde Silkeborg samlede sidste år mere end 200 gaver ind bare i Gjern og omegn.

Inspirationen til julegavehjælpen har Helen Oslo Svendsen hentet i både Lindehøj Kirke i Herlev og Oasekirken i Silkeborg.

”Jeg tænkte, at det må vi også kunne. Og da jeg tog det med til gudstjenesteteamet, som jeg er en del af, var de med på ideen,” siger Helen Oslo Svendsen.

Derefter var der ikke langt fra tanke til handling. Det første år blev der givet omkring 80 pakker, sidste år var antallet på den gode side af 100 og i år, vurderer tovholderen, at antallet også kommer godt over 100.

Byen er med

Siden starten i 2020 er byen og den lokale Sparkøbmand også blevet involveret. Der hænger opslag hos købmanden, og der bliver reklameret for det på Facebook. Det har den positive effekt, at flere bidrager, og samtidig bliver Søhøjlandets Kirke mere kendt i byen. Det er nu både muligt at købe en gave, men man kan også indbetale et beløb via MobilePay.

Helen Oslo Svendsen nævner, at gavehjælpen er en fin måde at bidrage på. For det første fordi der er et behov, og for det andet fordi det er til at gå til.

”Julen er jo en tid, hvor mange af os bruger mange penge, men der er altså nogen, som ikke har til at kunne købe gaver. Dem kan vi hjælpe. Og så er det en opgave, som er forholdsvis overskuelig,” siger hun.

Det umiddelbare behov er en drivkraft, men det er også en drivkraft, at kirken møder andre med en konkret håndsrækning. Da Helen Oslo Svendsen som ung arbejdede på plejehjem og fortalte en kollega, at hun var med i et kirkeligt ungdomsarbejde, spurgte kollegaen prompte: Hvem gør I så noget for?

Og selv om kollegaen nok havde et skævt billede af, hvad kristentro er, så blev spørgsmålet hængende.

Det gør sedlerne på juletræet ikke. De er plukket og konverteret til pakker.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights