Den største kærligheds-erklæring er at pege på Jesus

Roger Carswell arbejder som evangelist – og hans hobby er glæden ved at fortælle om Jesus og opmuntre andre til at gøre det samme. 25. september er han i København.

Den engelske evangelist Roger Carswell er kendt i sit hjemland, men ret ukendt i Danmark. Det ønsker Evangelisk Luthersk Netværk at råde bod på, når Carswell 25. september er hovedtaler på Kirkeinspiration 2021 i København.

Konferencens tema er vækkelse, og Roger Carswell skal tale om Guds hjerte for verden og belyse den åndelige virkelighed, der præger vores tid og vores del af verden.

Ind i denne aktuelle virkelighed fastslår Carswell:

”Den største kærlighedsgerning er at pege på Jesus som den korsfæstede. Det må vi gøre, hvad enten der er vækkelse eller ej. Alle har ret til at høre om Jesus,” siger han.

Vi lever i en udfordrende tid

Carswell nævner, at det i dag er vanskeligere at vidne om Jesus end tidligere. Ligesom Danmark er hans hjemland, England et meget sekulært samfund. Det betyder, at flere og flere kender mindre og mindre til den bibelske historie.

Evangelister har heller ikke det bedste ry i medierne, og mange opfatter dem som en smule ekstremistiske og truende.

Den engelske evangelist har også noteret, at mange lokaler menigheder har mistet synet for evangelistens tjeneste. Menighederne er ofte mere optaget af behagelige stole, hygge og et godt fællesskab end af at vinde mennesker for Kristus.

Forkyndelsen er afgørende

Roger Carswell ser forkyndelsen af evangeliet som helt afgørende, når vi taler om vækkelse. Vi skal ikke bare arrangere møder, der får mennesker i tale, men prædike omvendelse til syndernes forladelse for alle folkeslag. Også i dag.

Flere kirkehistorikere peger da også på, at vi ikke kender en eneste evangelisk vækkelse, hvor der ikke har været fokus på forkyndelsen.

Men hvilken forkyndelse fører til vækkelse? Er der forskel på undervisning og prædiken?

Carswell forklarer, at en lærer i menigheden primært formidler viden og information om de bibelske tekster og den kristne lære. Når en evangelist taler, er der mere appel til afgørelse og til at tage imod Jesus som frelser.

”Vi manipulerer ikke, men der må være en forventning til Gud, når vi prædiker evangeliet,” siger han.

Ser man tilbage i historien er det tydeligt, at i forbindelse med vækkelse er det Gud, der griber ind på overnaturlig vis. Når der er vækkelse, sker der noget meget dramatisk.

I 1859 blev titusinder i Nordirland nået med evangeliet i løbet af nogle få måneder. Den omfattende vækkelse begyndte med et bedemøde.

Den sydlige del af Wales oplevede en markant vækkelse i 1904. I løbet af seks måneder blev100.000 omvendt. Pubber blev lukket, og dommere blev arbejdsløse, fordi ingen længere første retssager mod hinanden.

Carswell kalder det vækkelse, når Gud griber ind på dramatisk vis og hele byer forvandles. Vækkelse med den gennemslagskraft ser vi ikke i dag.

Som svar på spørgsmålet om vækkelse i dag, fortæller Carswell dog om en ”mission” (et missionerende fremstød) på Universitet i byen Durham. I løbet af en uge tilkendegav ikke færre end 55 studerende, at de ønskede at give deres liv til Jesus.

Det vigtigste

For Roger Carswell selv er der ingen tvivl om, at det vigtigste i hans liv er Herren Jesus Kristus.  Fællesskabet med Jesus begyndte, da han 15 år gammel første gang hørte budskabet om, at Jesus døde på korset for hans synd og opstod fra de døde på den tredje dag.

Dette glædelige budskab havde han aldrig hørt før, men fra den dag blev Jesus den drivende kraft i hans liv. Som moden mand fylder tjenesten og familien nu så meget, at der ikke er plads til særlige fritidsinteresser, i stedet siger han, at hans hobby er glæden ved at fortælle om Jesus og opmuntre andre til at gøre det samme:

”Jeg ønsker, at alle skal høre det budskab, jeg var så privilegeret at høre, da jeg var ung. Hver dag beder jeg Gud hjælpe mig, motivere mig, udruste mig og bruge mig til at forkynde Kristus. For jeg ønsker ikke, at nogen havner i helvede.”

Inspiration til kristne

Arbejdsgruppen bag Kirkeinspiration 2021 håber og beder om, at konferencen den 25. september bliver til inspiration for mange, så flere danskere får chancen for at høre om Jesus. Udvalget ser frem til, at Roger Carswell minder os om Guds hjerte for fortabte og motiverer os til at række ud. Fordi, som Carswell understreger det:

”Alle mennesker kæmper med synd og død. Ingen filosofi eller religion kan frelse os. Det kan Jesus alene. Og hver gang en synder omvender sig, bliver der glæde i himlen, og Gud bliver æret.”

OM ROGER CARSWELL

  • Født i Leeds.
  • Arbejdede efter universitetet som lærer, indtil han i 1983 blev evangelist på fuld tid.
  • Rejser nu rundt som evangelist i England og i andre lande, hvor han taler på universiteter og i kirker, som ønsker at nå længere ud med evangeliet.
  • Er gift med Dot (Dorothy), som kommer med til København. Parret har fire børn og 10 børnebørn.
  • Både Dot og Roger Carswell har skrevet adskillige bøger, som det er muligt at købe på Kirkeinspiration i København.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights