Menighed køber kirke og ser nye muligheder

Vendsyssel Frimenighed består af 47 voksne og 13 børn. Menigheden har pt ingen fast præst, men nu har de deres egen kirke. Og blik for nye muligheder.

Vendsyssel Frimenighed har de seneste fem år boet til leje i Maigårdscentret, som ligger i et industrikvarter, og de har i nogen tid ledt efter egne lokaler. Så da en ejendomsmægler ringede, at nu havde han en kirkebygning til salg, slog de til.

Fordelene var til at få øje på: Det koster stort set det samme at eje som at leje, der er 247 m2 bygning inkl. god forhal, præstekontor, toiletter mm. Og med købet af Hånbækkirken rykker menigheden pludselig ind i byen, hvor der er flere boligblokke.

”Her bor både en del ældre mennesker og også en del børnefamilier. Det ligger virkelig indbydende, og da vi kom ind i kirken, kunne vi mærke, at her var Guds ånd. Det var rart at være der,” siger Gitte Møller Thomsen, formand for Vendsyssel Frimenighed.

Hun fortæller også, at med i købet er ideerne begyndt at vokse, og de kommer både fra menighedens ældre og yngre medlemmer.

”Det giver meget energi at satse sammen. Nu må vi se, hvad vi skal tage fat på. Måske skal vi opdyrke noget af det land, der er omkring kirken. Det kan være vi kan tage tråden op og fortsætte med nogle af de arrangementer, som de lokale har været vant til,” siger Gitte Møller Thomsen.

Hun nævner også, at en flytning i sig selv ikke ”flytter” noget, men at det kan give anledning til at se på, hvilke muligheder man skal gribe. Har menigheden f.eks. det bedste navn, skal traditionelle bibelkredse måske gøres mere fleksible og åbne ved at danne cellegrupper eller …?

Hva’ med præsten?

Og så er der det med præsten. Menigheden er der, kirken er der, men hvad med præsten. Også her er Gitte Møller Thomsen fuld af fortrøstning:

”Det er som en vis, ældre man i ledelsen sagde: ’Jeg kan ikke forestille mig, at Gud giver os et skib, hvis ikke han også giver os en kaptajn!’”

Vendsyssel Frimenighed overtager Hånbækkirken den 1. september.

OM HÅNBÆKKIRKEN

  • Kirken blev bygget i 1970’erne som kirkesal for Bangsbostrand Sogn. Et af formålene var at huse konfirmandundervisningen for den lokale skole.
  • Kirken har været brugt til såvel gudstjenester og andre sogneaktiviteter.
  • Bangsbostrand Sogn har solgt kirken som følge af besparelser.
  • Hånbækkirken har været i brug helt ind til overdragelsen.

OM VENDSYSSEL FRIMENIGHED

  • Vendsyssel Frimenighed blev dannet i 2012.
  • Pt. er der 47 voksne medlemmer og 13 børn.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights