Kirkeinspiration 2021. Fordi Gud kan

En konference for dig, der har brug for at møde evangeliet. Og brug for at møde glæden ved at dele det.

Lørdag den 25. september er der Kirkeinspiration 2021 i Bethesda i København. Temaet er Herre, væk os! Det handler om vækkelse, og det er der en rigtig god grund til, fortæller en af arrangørerne, sognepræst Niels Jørn Fogh:

”Temaet er på sin vis født ud af magtesløshed. Vi lever i et gennemsekulariseret samfund, og det kan se håbløst ud. I udvalget er vi godt klar over, at vi ikke kan skabe vækkelse. Men vi tror, at Gud kan. På den måde udspringer konferencen også af et ønske og en bøn om, at Gud vil gøre det, vi ikke kan gøre.

I vores tid er vi kolossalt optaget af strukturer og metoder, men hvis ikke kristnes anstrengelser vokser ud af et møde med Gud, så ændrer de ydre tiltag ikke noget,” siger Niels Jørn Fogh.

Kirkeinspiration er derfor også tilrettelagt med klar forkyndelse under overskrifterne: ’Guds hjerte!’, ’Vores virkelighed!’ og ’Gå med glæde!’

Derudover er der en række workshops, der tager fat på vækkelse i relation til bøn, forkyndelse, nådegaver og omsorg for nye kristne.

”Håbet er, at vi når ned under eller om bag ved alt det, vi kan. Håbet er, at Gud forandrer hjerterne. Det er det eneste, der holder,” siger Niels Jørn Fogh.

Glæden ved at dele evangeliet

Hovedtaler på Kirkeinspiration 2021 er englænderen Roger Carswell, som fra England i høj grad kender til, at det kan være vanskeligt at dele evangeliet med mennesker i et nærmest post-kristent samfund. I en introduktionsvideo til konferencen vælger han alligevel ikke at tale om sliddet med, pligten til eller omkostningerne ved at dele evangeliet. Han siger i stedet: ”Jeg ser frem til at komme til Danmark og tale om glæden ved at dele evangeliet.”

Roger Carswell har arbejdet med evangelisation i mange lande siden 1983 og er forfatter til en lang række bøger.

Taknemmelighed, bibelglæde og fællesskab

Niels Jørn Fogh har gennem et langt arbejdsliv som sognepræst og tidligere KFS-sekretær været optaget af evangelisation i mange afskygninger. Og man skal ikke tale med ham længe, før man mærker, at håbet om vækkelse, håbet om at mennesker må komme til tro, brænder lige under overfladen.

Og det er nærliggende at spørge: Hvordan bevarer du gnisten for at dele evangeliet?

”Jeg tror, at det er taknemmeligheden over, at jeg selv fik lov at møde evangeliet, at jeg fik et personligt møde med Gud. Det skete i 2.g i en meget svær periode i mit liv. Og selv om min kone, Marie, siger, at jeg ikke kan blive ved med at fortælle den omvendelseshistorie, så har taknemmeligheden fra dengang aldrig sluppet mig,” siger Fogh og peger på to andre faktorer, der nærer gnisten:

”Det ene er bibelglæde. Den åndelige arv jeg fik i KFS, som består i at lægge vægt på personlig bøn og bibellæsning. Inspirationen fra Bibelens tekster, den har stor betydning.

Og endelig, så er der fællesskabet med Guds folk. Som sognepræst har jeg haft mulighed for at deltage i meget, men jeg har valgt at være med der, hvor jeg bliver opbygget. Det er så givende at deltage i konventer og konferencer, hvor man mødes om Guds ord. Vi må ikke underkende betydningen af at være koncentreret sammen om forkyndelse, bøn, lovsang og fællesskab,” siger Niels Jørn Fogh og tilføjer:

”Så jeg håber også, at mange har lyst til at være med til Kirkeinspiration 2021. Det har vi brug for.”

Kirkeinspiration 2021 er arrangeret af Evangelisk Luthersk Netværk.

En lang række kirker og fællesskaber ønsker at anbefale konferencen. Det er Fredens-Nazaret Menighedsråd | Buddinge Kirkes Menighedsråd | Nordvestkirken | Københavnerkirken | Københavns Indre Mission | Væksthuset – et menighedsfællesskab i Lindehøj Kirke | Luthersk Mission i København | Evangelisk Luthersk Mission København | Fredens og Nazaret Menighedsfælleskab | Kingos Kirkes Menighedssamfund | Solvang Kirkes Menighedsråd | Emdrup Kirke.

 

 

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights