Vi har brug for ELN til at styrke enheden

Præst i Københavnerkirken, Peter Techow er nyt medlem af ELN’s landsledelse.

Peter Techow er nyt medlem af ELN’s landsledelse, men gammel ELN’er. Faktisk har han været med i ELN helt fra begyndelsen i 2006. Undervejs har han også i en periode siddet i repræsentantskabet.

Techow fortæller da også gerne, hvorfor ELN i hans optik er vigtig, og hvorfor han har sagt ja til opgaven i landsledelsen:

”ELN er et vigtigt netværk, fordi vi har brug for noget, der kan binde os sammen i den del af kirken, der kæmper for klassisk, luthersk kristendom. Nogle har valgt at blive i sognekirken, andre i en valgmenighed og nogle i frimenigheder, og i den situation, har vi brug for at styrke enheden på tværs af organisatoriske forskelligheder,” siger Peter Techow.

Han peger på, at menighederne blandt andet har brug for netværket for at opmuntre hinanden til at stå frem i tillid til Bibelen og til at række budskabet om Jesus længere ud.

”Vi skal styrke enheden – ikke kun for vores egen skyld, men for evangeliets,” siger Peter Techow.

Peter Techow er uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet med læseplads på DBI. Efter sin teologiske eksamen var han ansat tre år som landsungdomssekretær i LM, inden han tog til Bornholm, hvor han var med til at starte Bornholmerkirken. Techow var præst i kirken i 12 år, inden han igen blev ansat i LM som forkynder fra 2018-2020.  Siden sommer er han vendt tilbage som præst, denne gang i Københavnerkirken.

Mens Peter Techow var på Bornholm, lagde geografien en dæmper på muligheden for at være engageret i ELN på fastlandet, så det passer godt nu at træde ind i landsledelsen og tage fat der.

”Jeg glæder mig til arbejdet, og jeg glæder mig i høj grad til at møde folk fysisk. Det er altså ikke det samme at mødes med skærmen som filter,” siger Peter Techow.

Peter Techow er gift med Annette, og parret har fire børn i alderen 16 til 24 år.

Landsledelsen marts 2021

I forbindelse med landsledelsens seneste møde trådte Peter Højlund ud, og landsledelsen består nu af Jens Lomborg, Kurt Dalsgaard, Henrik Nymann Eriksen, Kerstin Hoffmann, Ove Nielsen, Nicolaj Wibe, Gitte Møller Thomsen, Jesper Risbjerg og Peter Techow.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights