Restriktioner strammer greb om gudstjenester

Kirkeministeriet offentliggjorde torsdag aften stramme restriktioner for gudstjenester. Blandet andet er kravet til areal udvidet, så der skal være 7,5 kvadratmeter til hver deltager, og gudstjenesterne må kun vare 30 minutter. Alle andre aktiviteter er lukket ned.

Onsdag kom biskopperne med en vejledning med nye stramme retningslinjer for fysiske gudstjenestser, og torsdag offentliggjorde Kirkeministeriet så nye retningslinjer, som strammer grebet om fysiske gudstjenester. Arealkravet øges til 7,5 kvadratmeter til hver deltager, afstandskravet er minimum 2 meter, og det anbefales at undlade fællessang. Desuden er der lukket for alle andre aktiviteter end gudstjenester og øvrige kirkelige handlinger som f.eks. begravelser.

De nye retningslinjer gæ kan læses her: Retningslinjer fra 7. januar 2021

Giv plads til forskellighed

I ELN’s Menighedsnetværk vil restriktionerne betyde, at man indretter sig forskelligt afhængig af, hvad der er fysisk muligt, og af hvad man lokalt vurderer, er forsvarligt.

ELN’s formand Jens Lomborg udtalte i forbindelse med stramningerne op til jul, at “jeg ved, at der er forskellige holdninger – ikke blot smittetrykket, men også bekymringstrykket stiger – og jeg vil gerne opmuntre til, at vi ser på hinandens løsninger med milde øjne. Kristne når forskellige konklusioner i overvejelserne om fysiske gudstjenester eller ej.”

Guds kirke er ikke lukket

Det er et stort savn for mange, at vi ikke kan mødes fysisk til forkyndelse, tilbedelse og bøn. Uanset, hvordan vi mødes eller ikke mødes, så bor Kristus ved troen i vores hjerter. Og hvis nogen læser Bibellæser-Ringens online tekst, så er der i dag et meget opløftende ord at hente fra Ef. 3, 20-21:

Gud virker gennem os med sin kraft og kan gøre meget mere, end vi beder om eller forstår. Lad os som hans menighed til enhver tid, både nu og i al evighed, give ham ære for, hvad han har gjort muligt gennem Jesus, som er Messias.  (Bibelen 2020).

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights