Sund fornuft

Boganmeldelse: Ph.D. Douglas Axe argumenterer forståeligt for Intelligent Design – og for, at almindelige mennesker med sund fornuft kan se igennem evoloutionsteorien.

”Sund fornuft” er skrevet af Ph.D. Douglas Axe, som har forsket i proteiner ved nogle af verdens førende forskningsinstitutioner. Da hans forskning førte ham til den konklusion, at livet umuligt kan have udviklet sig, som man forestiller sig i den neodarwinistiske evolutionslære, blev han fyret på gråt papir, som så mange andre ’dissidenter’ før ham. Nu leder Axe sit eget Biological Institute, en underafdeling af Discovery Institute i USA.

I bogen redegør Axe med brug af nogle meget letforståelige og overbevisende eksempler for, hvor umulig en tanke det er, at alt liv skulle have udviklet sig fra en oprindelig, primitiv organisme ved en vekselvirkning mellem tilfældige mutationer og naturlig udvælgelse.

I stedet fremholder han ”Intelligent Design” – tanken om, at alle livsformer er skabt i deres nuværende form til at leve, som de gør – som den mest frugtbare arbejdshypotese.

Inden for Intelligent Design tager man ikke stilling til, hvem livets designer (skaber) måtte være, men personligt er Axe ikke i tvivl, om at skaberen er Gud.

En af de væsentligste pointer i bogen er, at alle mennesker er i stand til at tage kvalificeret stilling til spørgsmålet om livets oprindelse ved brug af det, Axe kalder ’almindelig videnskab’ – den almindelige logiske tilgang til livet, som vi alle benytter os af.

Man behøver således ingen universitetsgrad for at gennemskue, at evolutionslæren bør henvises til historiens store losseplads for fejlslagne videnskabelige ideer.

Bogen er udgivet på Origo Forlag. Den koster 199 kr. og kan bestilles på hjemmesiden abonnement@skabelse.dk eller på Origos Facebookside.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights