Nu venter 50 samtaler

Solid bibelundervisning, menigheden og gudstjenesten. Bornholmerkirkens nye præst, Markus Hector, har disse tre ting i fokus.

Markus Hector er netop indsat som præst i Bornholmerkirken.

Det skete søndag den 12. august i en feststemt og fyldt kirkesal i Vestermarie, hvor pastoral vejleder Børge Haahr Andersen foretog præstevielsen.

”Det var meget højtideligt,” siger Markus Hector og fortæller, at han og hustruen Kamilla er blevet endog meget godt modtaget både i menigheden og i Aakirkeby, hvor de foreløbig bor til leje i et lille byhus.

50 samtaler..

42-årige Markus Hector er svensker, uddannet teolog fra Uppsala Universitet. Han har tidligere undervist og været ansat i det svenske ELM som forkynder og redaktør.

Men nu var tiden moden til at skifte til et job som præst, hvor han kan samle sine kræfter om netop denne opgave.

Og Markus Hector har et klart sigte med sit nye job: Han vil bygge menighed med solid bibelundervisning, og han vil gerne arbejde med at udvikle gudstjeneste.

Allerførst vil han dog lære menigheden at kende, og derfor har han det næste år sat plads af i kalenderen til 50 samtaler, så han får talt med samtlige af menighedens ca. 160 medlemmer.

”Det er vigtigt, at jeg ikke bare kommer med min egen vision. Jeg bliver nødt til at vide, hvad er det for en sammenhæng jeg er i nu, hvilke mennesker er der i menigheden, hvorfor er de her, og hvilke tanker gør de sig,” siger Bornholmerkirkens nye præst.

… og et omdrejningspunkt

Foruden respekten for menighedens medlemmer og lysten til at komme tæt på dem, er det også tydeligt, at gudstjenesten er et vigtigt omdrejningspunkt for Markus Hector.

”Ja, gudstjenesten er vigtig. Hele ugen igennem bliver vi påvirket af budskaber, som ofte er i modstrid med Guds vilje. Der er meget, der påvirker os, om vi vil det eller ej. Ved gudstjenesten bliver vi så at sige omprogrammeret, så vi bliver formet efter Guds vilje og hans tanker. Vi bliver vendt om.

Derfor har vi også brug for en liturgi, som indeholder det allervigtigste, så det sætter sig i kroppen på os, og vi kan bære det med os i ugen, der kommer,” siger han.

Godt at være øbo

Kamilla og Markus Hector har boet i Malmø, men det har været et ønske at slippe tempoet i storbyen og komme mere på landet sammen med deres blot fire måneder gamle søn Vilhelm. Så på spørgsmålet om, hvordan det er at blive øboer, lyder det korte svar efterfulgt af latter:

”Det er skønt! Vi er meget glade!”

Markus Hector afløser Peter Techow, der var Bornholmerkirkens præst i 12 år.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights