Ét sjælesorgskursus bliver til to for at dække stort behov

Der er så stor søgning til Agape og sjaelesorg.dk’s kursus i Skjern Bykirke i efteråret 2019, at arrangørerne dublerer kurset. Det første kursus var planlagt syv aftner, og nu bliver et identisk kursus afholdt de samme dage om eftermiddagen.

“Vi ved, at det ofte har interesse for præster og andre kirkeligt ansatte, at de kan deltage om eftermiddagen, da de som regel har rigeligt mange aftner besat med andre aktivtiteter,” siger Dan K. Månsson, der driver sjaelesorg.dk.

Sjælesorgskurset forløber over syv gange med tre ugers mellemrum. Tiden mellem samlingerne giver mulighed for træning, refleksion og forberedelse. Kurset henvender sig til præster, sognemedhjælpere, diakoner og andre der har sjælesørgeriske opgaver i menigheden.

UDRUSTET TIL AT ØVE SJÆLESORG

Målet med sjælesorgskurset er, at deltagerne bliver udrustet til at øve sjælesorg i menighedslivet og i stand til at møde det hele menneske i sjælesorgen. Samtidig kan man blive fortrolig med brugen af sjælesorgens redskaber og skærpe opmærksomheden på grænsefladerne mellem sjælesorg og terapi.

Daniel Lind, præst i Århus Bykirke deltog i sjælesorgskursus i foråret 2018, og han har tidligere udtalt om kurset:

”Det har givet mig anledning til at se, hvad jeg gør og hvordan jeg holder samtale. Jeg er blevet klar over, hvad jeg umiddelbart er god til, og hvor mine udfordringer ligger og så reflektere over det og få noget teori koblet på den praksis jeg står i. I det hele taget, så er kurset rigtig godt skruet sammen af praksis, teori, velvalgte artikler og forslag til gode bøger der handler om sjælesorg.”

Se og læs programmet Sjælesorgskursus efterår 2019
Vær opmærksom på, at tiderne for kurset om eftermiddagen ikke er på, men det foregår på samme dage som aftensamlingerne.

Bliv endnu bedre rustet med supervision

Er du præst, er du med i et sjælesorgsteam eller har du jævnlig samtale med mennesker om liv og tro, så har du nu mulighed for at deltage i et forløb med supervision. Målet er at øge kompetencerne og frimodigheden til at øve sjælesorg.

Dan K. Månsson og Foreningen Agape tilbyder et forløb over tre gange, hvor sjælesørgere kan dele erfaringer og gennem refleksioner blive bedre rustet til deres sjælesørgeriske samtaler. Det foregår i Agapes hus i Silkeborg.

”Vi ønsker at øge kvaliteten af sjælesorgen ude i menighederne. Og når det gælder sjælesorg, så udvider man altid sin viden og kompetencer sammen med andre,” siger Dan K. Månsson.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights