Opmuntring til at være modstrøm i mainstream

Kirkefest vil styrke frimodighed til at være kristen midt i alle udfordringer.

Lørdag den 28. september inviterer Evangelisk Luthersk Netværk, ELN, til Kirkefest 2019 på Børkop Højskole.

Temaet for inspirationsdagen er I verden, men ikke af verden, og det handler om at ruste kristne til frimodigt at leve og overleve som modstrøm i mainstream.  

Det sker blandt andet ved at blive klogere på sin samtid og de særlige udfordringer, kristne står i lige nu.

Højskoleforstander Robert Bladt analyserer samfund, kirke og menneskers tro under overskriften Konsekvenserne af Guds alt for tidlige bortgang, mens leder af Center for Teologi i Praksis Michael Agerbo Mørch tager fat på emnet kristendom i det offentlige rum og taler om Vidnesbyrd i neutralzonen.

Dagens paneldebat bliver mellem redaktør på Kristeligt Dagblad Kåre Gade, sognepræst og debattør Jens Ole Christensen samt præst og formand for ELN, Jens Lomborg, som ser på, hvordan ELN, mennesker og menigheder i praksis kan tale, så det bliver hørt i den offentlige debat.

Desuden er der workshops, som rammer lige ned i hverdagen med spørgsmålet: Hvordan taler jeg med min nabo, studiekammerat eller kollega om… skabelse og evolution, tidens åndelighed, homseksualitet, at være forældre i en pluralistisk tid og den kirke jeg kommer i.

Man skal ikke tage til kirkefest for at bakke op, men fordi man får noget ud af det. Der venter to meget skarpe oplægsholdere og en lang række vedkommende workshops.

Derfor!

”Man skal ikke tage til kirkefest for at bakke op, men fordi man får noget ud af det. Der venter to meget skarpe oplægsholdere og en lang række vedkommende workshops. Og så er det den gang om året, hvor ELN i særlig grad får krop, fordi man møder hinanden på tværs i fællesskabet ” siger stud.theol. Søren Rønn fra komiteen bag kirkefesten.

Kirkefesten er åben for alle, der har lyst til at deltage.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights