Abortmodstandere kaster sig ind i valgkampen

Stemforlivet er en kampagne der vil sætte fokus på de ufødte børns rettigheder i valgkampen

Netop nu ruller en kampagne til ære for de ufødte menneskers ret til livet hen over Danmark. Foreningen retten til liv har udsendt en pressemeddelelse med følgende ordlyd:

“Dags dato har foreningen Retten til Liv opsat valgplakater i større byer over hele landet. Plakaterne sætter abortproblematikken i relief og opfordrer vælgerne til at vælge et folketing, der har den fornødne vilje og det fornødne mod til at adressere dette alvorlige etiske problem i vores samfund.

Abortproblematikken kan ikke rummes inden for partipolitiske skel, så derfor undersøger vi på tværs af hele det politiske spektrum, hvordan hver enkelt kandidat stiller sig til dette grundlæggende etiske spørgsmål.
På hjemmesiden stemforlivet.dk (siden findes ikke mere) kan man se, hvad forskellige folketingskandidater har svaret på følgende tre spørgsmål:

  1. Mener du, abort er et etisk problem?
  2. Vil du arbejde for at begrænse antallet af aborter?
  3. Vil du arbejde aktivt for et Danmark, der beskytter alle ufødtes ret til at leve?

Et stort etisk problem

“Abort-spørgsmålet er et vigtigt etisk spørgsmål, som 80 procent af befolkningen også mener er et etisk problem”, siger landssekretær i Retten til Liv, Ellen Højlund Wibe fra Galten til DR-nyhederne.

Uanset, hvor man måtte befinde sig på den politiske skala, må man turde pille ved selvfølgeligheden ved at aborten skal være fri og efterlades komplet uberørt.

Man må tage disse tal seriøst:
– over 15000 aborter om året (mere end 41 børn om dagen)
– 20% af de kvinder, som får foretaget en abort er stadig 2-5 år efter indgrebet plaget af sorg og skyldfølelse, Post abort syndromet eller andre eftervirkninger.
– en del kvinder oplever at partneren forsøger at true eller presse dem til at få foretaget en provokeret abort mod deres eget ønske.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights