Gå til indhold

Presse

Kontaktpersoner

[kontakt rolle=”presse” titel=” “]

Pressemeddelser


ELN indsætter Pastoral Vejleder

[date]13. juni 2012[/date]

En gruppe præster har valgt at søge supplerende teologisk-åndelig vejledning hos Pastoral Vejleder efter biskoppernes udformning af ritual for vielse af homoseksuelle.

Lørdag d. 16. Juni 2012 kl. 17.00 i Skt. Hans Kirke i Odense indsættes præst og rektor Børge Haahr Andersen som Pastoral Vejleder for en gruppe præster. Dette sker som en følge af at otte ud af ti biskopper i Den danske Folkekirke har medvirket til indførslen et ritual til vielse af homoseksuelle.

Læs hele pressemeddelelsen.

Kønsneutralt ægteskabs konsekvenser

[date]10. maj 2012[/date]

Hvad betyder det for vort samfund og de kommende generationer, at vi om kort tid måske definerer ægteskaber som kønsneutrale? Denne side af debatten om vielse af homoseksuelle har stået i skyggen af den kirkelige debat, men nu har Samtaleforum for Mission og Kirke givet et vægtigt indlæg i den debat.

Læs udtalelsen her, og tag gerne del i debatten i medierne.

Eluva bliver en del af ELNs menighedsnetværk

[date]30. marts 2012[/date]

Fredag d. 23. marts 2012 stemte et flertal af ELUVAs repræsentantskab for en nedlæggelse af ELUVA, med henblik på at foreningens arbejde skal fortsætte som en del af det menighedsnetværk, som Evangelisk Luthersk Netværk (ELN) er i gang med at etablere.

Læs mere om samarbejdet her.

Brian Christensen er ny landssekretær

[date]28. februar 2012[/date]

Evangelisk Luthersk Netværks (ELN) landsledelse har ansat Brian Christensen som ny landssekretær i en 50% stilling med tiltrædelse d. 1. august 2012.

”Brian er solidt funderet i både de kirkelige organisationer og i det folkekirkelige” siger ELNs formand Henrik Højlund. ”Som menneske er han fleksibel og en igangsætter, samtidig med at han er rolig og tilbagelænet. Brian viser teologisk og åndelig konsekvens og konsistens”.

Læs mere her.